Just nu söker vi: Javautvecklare, frontendutvecklare, arkitekter och testare

Sofia Bråvander

UX-designer

  • Krav
  • UX/Webb

Favoritfilm?Bladerunner.

Vad gör du helst privat? Målar och tecknar eller kollar på film och TV-serier.

Favoritdjur? Är nästan patologiskt förtjust i katter, men gillar alla djur.

Jag är UX-designer med ett ben inom grafisk design. Det innebär att jag jobbar med målgruppsanalys, interaktionsdesign, prototyper, användningstester samt grafisk design. Mitt mål är att skapa lösningar som ger bästa möjliga effekt för såväl användare som för verksamheten bakom systemet.

Vad är det bästa med din roll?
Den är en kul kombination av teknik, psykologi och visuellt uttryck, man måste balansera många olika behov och förutsättningar. Som UX-designer får man bringa ordning i kaos och göra världen bättre!
Varför är UX-design viktigt?
Väldesignade system sparar tid, minskar risken för fel och supportbehov och gör folk gladare. För att uppnå dessa effekter måste man jobba medvetet med UX-frågor. Det finns ett fint citat: "Questions about whether design is necessary or affordable are quite beside the point: design is inevitable. The alternative to good design is bad design, not no design at all."
Varför valde du Beamon?
På Beamon förstår man vad god design betyder för den genomgripande kvaliteten och det finns människor med djup kompetens inom många olika områden. Vi är tillräckligt stora för att ha en bredd men samtidigt små nog för att kunna ha en stark gemenskap och ge mycket utrymme för folk att påverka och vara sig själva.
Vad är Beamonesque för dig?
Att vara prestigelös och kunnig, att våga utmana och alltid leverera det allra bästa. Och att ha kul på vägen