Just nu söker vi: Javautvecklare, frontendutvecklare, arkitekter och testare

Emma Vikström

Projektledare

  • Strategi
  • Ledning

Favoriträtt? Sashimi

Vart åker du helst på semester?Gillar både solen och snön, men om jag måste välja så blir det till ett hus vid havet i ett varmt land med terass, grill och hängmatta.

Favoritdjur?Är ingen djurperson...

Jag har tidigare arbetat med att leda olika typer av projekt, där det agila arbetssättet har varit ryggraden. Fokus har varit att bygga nya digitala tjänster paketerad i bästa tänkbara kundupplevelse men även att digitalisera manuella processer för att skapa skalfördelar och affärsnytta.

Varför fastnade du för Beamon People?
När Beamon People kontaktade mig så hade jag förutfattade meningar om konsultvärlden. Hårddraget att man inte bryr sig om mig som person och att man inte får vara med och påverka. Beamon People bemötte mina farhågor på bästa sätt och fick mig att känna att de strävar efter det motsatta. Beamon People bygger på medarbetarnas engagemang och man har alla möjligheter att vara delaktig i bolagets utveckling. De strävar efter att hjälpa personer att utvecklas genom att hitta rätt uppdrag. De fick mig att känna mig som en viktig pusselbit för bolaget.

Vilka ord tänker du på när du hör Beamon People?
Sköna människor, kompetens, lyhördhet och personlig utveckling.

Vad är det som gör det kul att jobba som projektledare?
Att få hjälpa till att lösa ett behov! Oavsett bransch så går det alltid att förenkla och förbättra tjänster, produkter, gamla begrepp, invanda mönster, strukturer och arbetssätt om man bara vågar utmana och tänka nytt. Jag anser att lösningen ligger i att våga lyssna på de kunder/användare man finns till för. I min roll som projektledare har jag möjlighet att med ett gäng engagerade personer ta reda på bästa lösningen för ett behov och tillsammans kan vi uträtta underverk!

Vad har du för egenskaper som gör dig till en duktig projektledare?
Som ledare är jag lösningsorienterad och prestigelös och har förmågan att samarbeta med olika typer av människor. För att lyckas med en leverans är en av mina viktigaste uppgifter att få till engagerade och välmående medarbetare. Detta genom att alla förstår varför arbetet ska göras och vad vi ska uppnå, att var och en förstår sitt bidrag till helheten, att man följer upp och justerar på vägen och sist men inte minst, att man har kul tillsammans på vägen till mål!