Just nu söker vi: Javautvecklare, frontendutvecklare, arkitekter och testare

Claes Lundgren

UX-designer

  • UX/Webb

Favoritdjur?Lemur

Vilket klockslag är du?13:37

Favoritförfattare?Arne Dahl

Jag är en driven och kreativ UX-designer med bakgrund inom kvalitetssäkring och testledning. Tack vare min erfarenhet inom UX, krav och test har jag bra förståelse av vad som krävs för ett lyckat utvecklingsprojekt.

Jag är övertygad om att alla projekt där slutprodukten är en interaktion mellan människa och maskin behöver en ansvarig UX:are som jobbar fokuserat på att upplevelsen för användarna blir så bra som möjligt.

Detta gör jag genom att ta reda på vision och mål, intervjuer (gärna kontextuella), målgruppsanalyser, kundresor/upplevelsekartläggning. När det sedan är dags att skissa på lösningar skapar jag wireframes eller prototyper i Axure som jag användningstestar för att validera att designen motsvarar förväntningar och behov, både från användare och beställare.

Varför fastnade du för Beamon People?
Jag gillade tanken på ett mindre konsultbolag och kände direkt att det fanns en bra familjär känsla med genuint trevliga människor när jag klev in genom dörren. Med bättre sammanhållning får man bättre samarbete vilket ger bättre resultat mot kunderna.

Vilka ord tänker du på när du hör Beamon People?
Engagemang, gemenskap, fokus på människan.

Vad är det som gör det kul att jobba med UX?
Jag gillar att jobba med "riktiga" människor och ta reda på deras behov, förutsättningar och sätt att genomföra uppgifter. Få möjligheten att uppfinna snygga, enkla och smarta lösningar. I slutändan handlar det om att jag älskar att hjälpa människor att få en enklare vardag.

Vad har du för egenskaper som gör dig till en duktig UX:are?
Empatisk, social, sunt förnuft, noggrann, pragmatisk, påhittig.