Just nu söker vi: Javautvecklare, frontendutvecklare, arkitekter och testare

En social grund och möjlighet till kompetensutveckling – Beamons Kristoffer Skog om sin övergång till konsultlivet

Det är något kittlande med tanken på att bli konsult i IT-branschen, speciellt om man inte har varit det tidigare. Här berättar vår .NET-utvecklare Kristoffer Skog lite om sin övergång till konsultlivet hos oss på Beamon.

Vad hade du för typ av jobb innan du kom till Beamon?

Innan jag började på Beamon jobbade jag på ett hårdvarunära produktbolag baserat i USA. På det svenska kontoret, där jag satt, var vi runt 180 personer men globalt har de 10 000-tals anställda. I min roll lades det stort fokus på fysik, elektronik och matematik och programmering hamnade ofta i andra hand. Det var bland annat därför som jag började leta efter något nytt.

Vad fick dig att vilja prova på konsultlivet? 

Det var kombinationen av den sociala grunden och möjligheten till kompetensutveckling. Jag anser att för att kunna utvecklas i rätt takt och riktning så behöver man byta arbetsplats med jämna mellanrum och som konsult är det en naturlig del av jobbet. Mitt drömuppdrag är något backend-tungt med mycket utveckling som gärna får innefatta en del visualisering. Ett exempel vore bildbehandling, spel eller film men sådana uppdrag är väldigt ovanliga och det är hård konkurrens om att få dem.

Hur har den första tiden som konsult varit? 

Det har varit omtumlande och en stor utmaning för mig att jobba i en helt annan bransch än tidigare. Samtidigt är det fantastiskt roligt att arbeta med människorna på Beamon People. Kulturen här är inbjudande och genomfin. Dessutom har jag en samling extremt kompetenta kollegor. Och som sagt tycker jag det är väldigt positivt att ha möjligheten att byta arbetsplats, samtidigt som jag har Beamon-grunden att falla tillbaka på. Det allra roligaste är nog de sociala eventen. På andra arbetsplatser har man ibland tur om det är en social aktivitet om året. Här finns möjligheten till det flera gånger i månaden.

Vill du också prova på att vara konsult? Kontakta researcher Anna Fjellström på: anna.fjellström@beamonpeople.se, så hör vi av oss. Välkommen!