Just nu söker vi: Javautvecklare, frontendutvecklare, arkitekter och testare

Äntligen är Tommie här

Nu skön Beamonmänniska har anslutit. Klippa på front end, varmt engagerad i agilt arbetssätt. Grymt kul att han är här. Nu skön Beamonmänniska har anslutit. Klippa på front end, varmt engagerad i agilt arbetssätt. Grymt kul att han är här.

Läs mer

Nytt uppdrag till Kremlan!

Allas vår ”Kremlan”, Marcus Kremel, har fixat ett nytt uppdrag hos en stor modekoncern *blink blink*, där han ska jobba som frontendutvecklare ett tag framöver. Kremlan kommer då att få jobba tillsammans med annan Beamon People, Jonas Oskö, som är Scrum Master i samma team. Det blir en hel del nya grejer för Marcus att lära sig, bl a CMSet CQ5 och hur det fungerar att jobba i förvaltning i en stor organisation. Vi tror att hans vassa javascriptkunskaper kommer väl till pass hos kunden!

Läs mer

FRUX på Cooking Agile

Den 18 mars samlades FRUX gruppen på Beamon och genomförde kursen "Cooking Agile- en praktisk kurs i agilt arbete" på Restaurang Lux i Stockholm. Ledd av kursens skapare  och en av Beamons agila coacher, Johan Timander, fick gruppen se hur en annan yrkesgrupp tacklar och hanterar samma problem med att få till leveranser i hög fart med högst möjliga kvalitet enligt prislapp. Efter en eftermiddag under styrning av Lux ägare Daniel Frick kunde deltagarna presentera sina måltider för varandra. Det höga tempot, leveransfokuset och försnacket kring det agila arbetet berikade deltagarna.

Kursen kommer fortsätta att utvecklas av Beamon tillsammans med Lux, nu mer skräddarsytt för organisationer med utmaningar med att införa och utveckla sitt agila arbetssätt.

Läs mer

Summering nya uppdrag hösten 2013

September-oktober har inneburit förnyelse och nyheter här på Beamon! Vi har äran att presentera två nya Beamonkunder, Tobii Technology AB och Tekis AB.  Fredrik kommer att bidra med teknisk projektledning i ett projekt som leder Tobii vidare mot nya spännande mål och Henrik hjälper Tekis med kravanalys och interaktionsdesign för kommande versionen av miljöärendesystemet Ecos.

Läs mer

Beamon visualiserar Sydafrikas befolkning

 

Beamon Consulting har fått i uppdrag av Sydafrikas statistiska centralbyrå att visualisera resultatet av Folkräkningen 2011 - Census 2011. Sydafrika genomför folkräkningar för att få statistik över hur landets befolkning utvecklas över åren. Detta var den tredje folkräkningen sedan landet demokratiserades 1994. För att kunna presentera den stora mängden data på ett lättillgängligt sätt anlitas Beamon Consultings expertkompetens.

- Projektet är mycket intressant för Beamon Consulting och visar på hur eftertraktad vår kompetens inom visualisering är. Vi tror väldigt mycket på våra möjligheter att få nya åtaganden inom området, säger Malin Norrstrand, ansvarig för området visualisering och försäljning.

- Genom Beamon Consultings arbete med visualiseringar har vi kunnat sätta en ny standard för den här typen av presentationer, säger Pali Lehohla, chef för myndigheten Statistics South Africa. Vi kan nu presentera data på ett enkelt sätt för beslutsfattare och andra intressenter och publiken blir trollbunden.

Läs mer