Just nu söker vi: Javautvecklare, frontendutvecklare, arkitekter och testare

Willner på T^Ket

Vi har nöjet att välkomna Karolina Willner till Beamon Peoples testgrupp T^K. Karolina har flera års erfarenhet av arbete med kvalitet i olika roller. Hon trivs bäst i gränslandet mellan test, krav och support där hon kan vara allt i allo och lösa kluriga utmaningar kring kvalitetsfrågor.

Kul att ha dig här Karolina!

Läs mer

Jessica joinar utvecklarteamet!

Idag var det visserligen inte Jessicas första dag då hon gick ut i uppdrag rekordsnabbt. Men nu fick vi chans att välkomna henne ordentligt!

Jessica är en ödmjuk och duktig utvecklare som sätter användarupplevelsen i centrum. Hon har erfarenhet av flera webbprojekt. Tillgänglighet är i fokus och hon är bekväm med designrelaterat arbete, t.ex CSS, JavaScript och andra etablerade tekniker, verktyg och ramverk. Utöver utveckling och UX så är det full fokus på hälsa och välmående. Får Jessica tid över, planterar hon gärna ett nytt skott i sin ekologiska odling. Välkommen till oss Jessica!

 

Läs mer

”Utan fel hade jag inte haft något jobb.” Lina berättar om livet som testare.

Lina Fjeldgård är en testare som lägger stort värde i att förbättra utvecklingsprocesser och att sprida kvalitetstänk kring produkt och i team. Läs hennes tankar om rollen som testare.

Beamon People När jag började såg jag Beamon People som ett företag med en avslappnad företagskultur, glada medarbetare, stark kompetensspridning och ett varmt, humant klimat där människans välmående står i fokus. Så här ett halvår senare känner jag att Beamon People är precis som jag hoppades att det skulle vara, kanske även bättre. Det bästa är människorna och hur mycket vi alla har att säga till om, jag har aldrig känt mig så sedd. Här har vi också en grupp med testare som ses regelbundet och kompetensutbytet i den gruppen, och generellt, är otroligt.

Det är både frustrerande och tillfredsställande att hitta många fel

Som testare jobbar jag med kvalitetssäkring. Jag hittar defekter och att ser till att produkten fungerar så bra som möjligt. Att hitta defekter triggar mig, speciellt de kritiska. Hittar jag inga defekter är jag antingen dålig på mitt jobb eller så håller produkten ovanligt god kvalitet. Självklart kan det stundtals vara frustrerande att hitta defekter, exempelvis när jag hittar många tätt inpå en release, men även då är det samtidigt tillfredsställande eftersom att det är viktigt att de uppmärksammas.

Ingen dag är den andra lik

Det som är mest spännande med mitt yrke är att förutsättningarna förändras hela tiden. Som testare får jag snabbt en helhetsbild över både system och verksamhet men när jag går in i ett uppdrag så vet jag inte vad jag kommer att jobba med i slutändan. Det som står beskrivet i avtalet stämmer inte alltid överens med vad jag sedan sitter med, vilket också gör ett nytt uppdrag spännande.

En testare ska känna produkten utan och innan och känna till alla flöden och möjliga scenarion. Testaren är ofta den person i teamet som har bäst systemförståelse och det kan sluta med att jag drar i puckar som egentligen kanske inte ingår i min roll. Det var något som var svårt att relatera till i början men det är också det som gör det här jobbet så roligt och utvecklande. Ingen dag är den andra lik och inget uppdrag är det andra likt. Det är kreativt och roligt och det händer alltid nya saker.

Lite av en allt-i-allo

Nu har jag jobbat som testare i tre år och hunnit jobba med test för web, applikationstest, integrationstest och acceptanstest både som testledare och testare. Testledarrollen innebar att jag var både ensam testare och Scrum Master i teamet och då blev det även min roll att se till att kvalitetsarbetet sköttes på rätt sätt. Lite av en allt-i-allo vilket jag gillar. Det är extremt roligt att vara med och hålla ihop ett team och jobba med back log, prioritera features och sitta med beställaren och ta fram acceptanskriterier och krav.

Jag har inte varit testledare med ansvar för ett team. Det naturliga steget för mig borde kanske vara att ta en testledarroll men samtidigt är jag nyfiken på att gå mot produktägarhållet. Kvalitet är tyvärr något som inte alltid prioriteras och därför tror jag att en produktägare med testbakgrund är en stark kombination.

Utan humor och ett gott humör kan det vara svårt

Det kan vara stressigt att jobba med test. Vi råkar ut för överraskningar hela tiden och det är viktigt att kunna behålla lugnet och prioritera väl. Orkar man inte hålla humöret uppe och ha lite humor när det är stormigt så kan det vara svårt men det är en av mina styrkor och något som har hjälpt mig mycket.

Att acceptera ”good enough”

Min största utmaning är att acceptera när produkten är good enough. Att inför en release, när jag har hittat en massa defekter och egentligen vill säga stopp, kan känna att det trots allt är tillräckligt bra och våga släppa ut i produktion. Därför föredrar jag att arbeta agilt vilket innebär mindre, fler och mer kontinuerliga releaser.

Alltid en Beam tillhands

Jag har tidigare suttit i uppdrag där jag varit den enda från mitt bolag och det kan vara utmanande även om jag nu vet att jag klarar mig på egen hand. Idag har jag kollegor, även andra testare, från Beamon People i uppdraget. Det är lyxigt att ha någon på plats från hemmaplan, att alltid ha en annan beam tillhands.

Vill du veta mer om hur vi jobbar med test på Beamon People? Kontakta julia.garellick.lindborg@beamonpeople.se

Läs mer

Dubbelt upp igen! Varmt välkomna Kalle och Kristian!

Kristian är en driven systemutvecklare som gärna arbetar både frontend och backend. Kristian är duktig på Java och JavaScript och han har ett extra gott öga till funktionella språk. Om han själv får välja skulle han gärna testa mobbprogrammering. Han drivs mycket av lärandet som han anser är en naturlig del av att vara utvecklare och tycker också det är roligt att dela sina kunskaper med andra.

Varmt välkommen säger vi också till Kalle!

Kalle är en duktig UX:are med AD-talang som jobbat med allt ifrån konceptarbete till user research. Kalle har erfarenhet av att jobba med framtidens samhälle och han vill gärna fortsätta jobba med uppdrag som ger samhällsnytta men vill framöver komma ännu närmre slutanvändarna.

Vi ser fram emot att hitta nya spännande uppdrag till Kalle och Kristian och gläds åt att våra kunder nu har ytterligare två nya stjärnor att få hjälp av - att göra skillnad på riktigt.

Läs mer

Kristin är här, hurra!

Nu har Kristin Stråhle börjat på Beamon! Kristin är en erfaren ledare med inriktning mot projektledning, IT-ledning samt metodutveckling. Hennes bakgrund som utvecklare gör att Kristin har en mycket god förståelse för hur IT på ett effektivt sätt kan möta verksamhetens krav.

Läs mer

”Jag kör som om det är världens motvind även om det är medvind.” Möt Babak Varfan, Affärsansvarig.

Strax innan sommaren började Babak som affärsansvarig på Beamon People. Med en gedigen bakgrund som säljare inom olika branscher och en vilja att ständigt utmana sig själv jobbar han smart för att lösa kundernas behov.

Babak berättar om sin roll, Beamon People och att möjliggöra den omöjliga.

Om rollen

Mitt jobb som affärsansvarig handlar om att hitta nya kunder och nya uppdrag för våra konsulter, att kontakta potentiella kunder och berätta om Beamon People och hur vi skiljer oss från andra bolag i branschen. När det handlar om människor och kompetens så är ingen affär den andra lik. I min roll får jag en helt annan inblick i en kunds verksamhet än om jag hade sålt produkter eller enklare tjänster. Det är många bitar som måste passa för att en affär ska lyckas och det gör jobbet härligt utmanande.

Varför Beamon People?

Jag hade inte planerat att byta jobb men har länge hört när min syster Maryam berätta om bolaget. Absurt, tänkte jag, inget bolag kan vara så bra som Maryam säger att Beamon People är. Men jag var nyfiken. Kan det verkligen vara så som hon beskriver?

Vid det här tillfället var Beamon People min kund och när jag fick frågan om jag var intresserad av en tjänst så var det helt enkelt många bitar som föll på plats; Beamon People som bolag, människorna, att jobbet handlade om att sälja tung kompetens istället för produkt och att det var inom IT.

Något som är härligt med Beamon People är att här kan jag vara med och forma min tjänst och jag kan påverka hur vi jobbar med sälj. Jag gillar också att det är ett så varmt bolag, att varje individ uppmärksammas och att det finns ett genuint intresse för varandra och av att dela med sig av sin kunskap. Det är fantastiskt.

Att göra det omöjliga möjligt

Jag har alltid jobbat med produkter i motvind och har fått kriga för att leverera. För att lösa uppgiften måste man vara påhittig. Nu jobbar jag inom IT, en bransch i medvind och det är lätt att slappna av och bli bekväm men jag krigar hellre. Jag kör som om det är världens motvind även om det är medvind.

Jag gillar att jobba med start-ups som står i begrepp att utveckla nya tjänster eller vidareutveckla befintliga. Jag har själv varit i situationen och förstår utmaningarna. Det är en spännande fas. Här kan jag göra större skillnad. Utmaningen ligger ofta i budgeten. Bolaget är sårbart och det gäller att vara kreativ för att kunna hitta en lösning. Jag får vara konsultativ och tänka igenom optimering av tjänster och roller. Tänka annorlunda, spara pengar, satsa mer på funktion. Då är jag i mitt esse.

Jag tror att jag jobbar annorlunda än många andra. Jag jobbar gärna med bolag som, när tiden är knapp, har gett upp hoppet om att få in en konsult med rätt kompetens i tid. Ge mig chansen, säger jag, det kommer inte vara några problem! Hur jag gör? Det är min hemlighet.

Men allt går.

Vill du veta mer? Kontakta sales@beamonpeople.se

Läs mer