Just nu söker vi: Javautvecklare, frontendutvecklare, arkitekter och testare

Dubbelt upp igen! Varmt välkomna Kalle och Kristian!

Kristian är en driven systemutvecklare som gärna arbetar både frontend och backend. Kristian är duktig på Java och JavaScript och han har ett extra gott öga till funktionella språk. Om han själv får välja skulle han gärna testa mobbprogrammering. Han drivs mycket av lärandet som han anser är en naturlig del av att vara utvecklare och tycker också det är roligt att dela sina kunskaper med andra.

Varmt välkommen säger vi också till Kalle!

Kalle är en duktig UX:are med AD-talang som jobbat med allt ifrån konceptarbete till user research. Kalle har erfarenhet av att jobba med framtidens samhälle och han vill gärna fortsätta jobba med uppdrag som ger samhällsnytta men vill framöver komma ännu närmre slutanvändarna.

Vi ser fram emot att hitta nya spännande uppdrag till Kalle och Kristian och gläds åt att våra kunder nu har ytterligare två nya stjärnor att få hjälp av - att göra skillnad på riktigt.

Läs mer

Kristin är här, hurra!

Nu har Kristin Stråhle börjat på Beamon! Kristin är en erfaren ledare med inriktning mot projektledning, IT-ledning samt metodutveckling. Hennes bakgrund som utvecklare gör att Kristin har en mycket god förståelse för hur IT på ett effektivt sätt kan möta verksamhetens krav.

Läs mer

”Jag kör som om det är världens motvind även om det är medvind.” Möt Babak Varfan, Affärsansvarig.

Strax innan sommaren började Babak som affärsansvarig på Beamon People. Med en gedigen bakgrund som säljare inom olika branscher och en vilja att ständigt utmana sig själv jobbar han smart för att lösa kundernas behov.

Babak berättar om sin roll, Beamon People och att möjliggöra den omöjliga.

Om rollen

Mitt jobb som affärsansvarig handlar om att hitta nya kunder och nya uppdrag för våra konsulter, att kontakta potentiella kunder och berätta om Beamon People och hur vi skiljer oss från andra bolag i branschen. När det handlar om människor och kompetens så är ingen affär den andra lik. I min roll får jag en helt annan inblick i en kunds verksamhet än om jag hade sålt produkter eller enklare tjänster. Det är många bitar som måste passa för att en affär ska lyckas och det gör jobbet härligt utmanande.

Varför Beamon People?

Jag hade inte planerat att byta jobb men har länge hört när min syster Maryam berätta om bolaget. Absurt, tänkte jag, inget bolag kan vara så bra som Maryam säger att Beamon People är. Men jag var nyfiken. Kan det verkligen vara så som hon beskriver?

Vid det här tillfället var Beamon People min kund och när jag fick frågan om jag var intresserad av en tjänst så var det helt enkelt många bitar som föll på plats; Beamon People som bolag, människorna, att jobbet handlade om att sälja tung kompetens istället för produkt och att det var inom IT.

Något som är härligt med Beamon People är att här kan jag vara med och forma min tjänst och jag kan påverka hur vi jobbar med sälj. Jag gillar också att det är ett så varmt bolag, att varje individ uppmärksammas och att det finns ett genuint intresse för varandra och av att dela med sig av sin kunskap. Det är fantastiskt.

Att göra det omöjliga möjligt

Jag har alltid jobbat med produkter i motvind och har fått kriga för att leverera. För att lösa uppgiften måste man vara påhittig. Nu jobbar jag inom IT, en bransch i medvind och det är lätt att slappna av och bli bekväm men jag krigar hellre. Jag kör som om det är världens motvind även om det är medvind.

Jag gillar att jobba med start-ups som står i begrepp att utveckla nya tjänster eller vidareutveckla befintliga. Jag har själv varit i situationen och förstår utmaningarna. Det är en spännande fas. Här kan jag göra större skillnad. Utmaningen ligger ofta i budgeten. Bolaget är sårbart och det gäller att vara kreativ för att kunna hitta en lösning. Jag får vara konsultativ och tänka igenom optimering av tjänster och roller. Tänka annorlunda, spara pengar, satsa mer på funktion. Då är jag i mitt esse.

Jag tror att jag jobbar annorlunda än många andra. Jag jobbar gärna med bolag som, när tiden är knapp, har gett upp hoppet om att få in en konsult med rätt kompetens i tid. Ge mig chansen, säger jag, det kommer inte vara några problem! Hur jag gör? Det är min hemlighet.

Men allt går.

Vill du veta mer? Kontakta sales@beamonpeople.se

Läs mer

Idag börjar Henrik och Agata!

Efter en skön sommar välkomnar vi hösten, Henrik Rehbinder och Agata Roberts! Henrik är en senior ledare med bakgrund som produktägare och projektledare i startupvärlden. Efter arbetstid snörar han gärna på sig löparskorna eller ännu hellre, ger sig ut på en tur i skärgården.

Agata är en senior projektledare med bred erfarenhet inom både projektledning, projektkontor, verksamhetsutveckling och förändringsledning. Hon är van att arbeta både strategiskt och operativt, ofta i gränslandet mellan verksamhet och IT. Majoriteten av fritiden läggs nu på nya hemmet tillsammans med familjen.

Varmt välkomna till Beamon People Henrik och Agata!

Läs mer

Ny månad och Natalia Molina är äntligen här!

Idag börjar Natalia, hurra! Hennes första dag på Beamon blir att ta sig an ett nytt uppdrag hos en ny kund inom retail. Natalia är en lyhörd, coachande analytiker och strateg med glimten i ögat. Hon har en lång erfarenhet av att vara länken mellan verksamhet, slutanvändare och utvecklarteam. Att skapa struktur mitt i kaoset och att inspirera andra att tänka annorlunda är det som driver Natalia mest i sitt arbete. Fritiden tillägnas familj och vänner och hennes motto i livet är att alltid vara vänlig oavsett vem du möter - fint!

Läs mer

Nu står programmet klart för höstens Beamon Academy

Beamon Academy är vår plattform för vidareutveckling. Vi anordnar ca 10 tillfällen per termin och blandar jobbrelaterad kompetensutveckling med icke jobbrelaterad utveckling, tillfällen med ett mer socialt fokus och personligt intresse såsom kaffe & choklad.

Kurserna hålls för, och av, Beams men då och då öppnar vi upp för externa deltagare (så om du inte jobbar hos oss, håll ögonen öppna) och bjuder in externa föreläsare.

Önskemål om kurser och intressanta ämnen samlas in löpande och vi har en gedigen bruttolista för framtida Academies. Kompetensdelning är uppskattat och det finns ett stort intresse av kompetensutveckling på Beamon People. Innan sommaren fick alla beams rösta fram sina favoriter och nu står höstens program klart. Det innehåller allt från presentationsteknik, UX för nybörjare, modern agil projektledning och situationsanpassat ledarskap till kaffe & chokladskola.

Är du intresserad av att dela med dig av din kunskap eller lära dig något nytt? Gör det med oss. Hos oss.

För mer information om Beamon Academy och Beamon People, kontakta julia.garellick.lindborg@beamonpeople.se eller jorgen.eskelid@beamonpeople.se

Läs mer