Just nu söker vi: Javautvecklare, frontendutvecklare, arkitekter och testare

Marta Muñoz i topp 10 i årets Stockholm Fotomaraton

24 bilder, 24 timmar. Stockholm Fotomaraton är den perfekta utmaningen för personer som älskar fotografering. Under 24 timmar ska 24 bilder tas i rätt följd utifrån teman som levereras löpande under dygnet runtom i ett fantastiskt Sommarstockholm.

I år var det 30 år sedan den första fotomaran gick i Stockholm. Ett dygn med glädje, kreativitet och en hel del trötthet. Spontanitet, uppfinnarglädje, uthållighet och förmågan att ha kul är sånt som bidrar till en lyckad bildserie. För de som lyckas hålla kreativiteten uppe hela vägen och fånga tävlingens teman på bästa sätt finns chansen till en plats bland topp 10 och precis det gjorde Marta Munoz med sina fina bilder.

Grattis Marta! Väl värd!

Läs mer

"The sky is the limit"

Maria Söderlund har jobbat med försäljning i 10 år. De senaste sju har varit nischade mot IT, med bemanning och rekrytering av IT-specialister. Sedan maj i år är Maria partneransvarig på Beamon People. Det betyder också att hon är ansvarig för ett nytt affärsområde när hon bygger Beamon Peoples partnernätverk

Vad lockade dig med den här rollen?
Jag trivdes bra på mitt tidigare jobb och hade egentligen ingen tanke på att lämna när jag blev headhuntad. Partnernätverket är ett nytt affärsområde för Beamon People och jag lockades av utmaningen att få bygga det helt från grunden och vara med och låta det växa fram och utvecklas. Väl inne i rekryteringsprocessen var det inte bara utmaningen i ett nytt affärsområde som växte på mig utan även en kultur och en organisation som jag ville vara delaktig i med värderingar som jag försöker leva efter. Så nu, sex månader senare, till min stora glädje och en aning förvåning, så fungerar det även i verkligheten. Här finns ett starkt fokus på att sätta människan i främsta rummet. Det är inte alltid en arbetsgivare lever upp till de förväntningar och värderingar de säljer in men Beamon People har verkligen bevisat sig som arbetsgivare. Med stolthet kallar jag mig för en Beam.

Hur går det till när du får ett uppdrag?
Vi har ett otroligt starkt och kompetent säljteam. När de får information om ett uppdrag så börjar vi snabbt arbeta. Att tillsätta ett uppdrag med Beams (konsulter anställda på Beamon People) kommer alltid vara vår prioritering men när den möjligheten inte finns så är partnernätverket en bra väg att gå för att se till så vi på bästa möjliga sätt kan hjälpa våra kunder. Att ha partnernätverket som ett komplement till det vi redan är så oerhört duktiga på, att göra ett fantastiskt bra arbete hos våra kunder, är ett måste för att kunna bibehålla leveransen.

Vilka utmaningar står du inför?
Att jobba i en föränderlig bransch utmanar i kvalitet, leverans och snabbhet. Jag ska leverera den konsult en kund behöver i stunden, och helst göra det i förrgår. Det är som att försöka finna nålen i höstacken. Det finns en jättestor höstack med människor med extremt mycket kompetens och jag ska ha just den nålen som ligger längst ner.

Vi vill inte heller tumma på de kärnvärden vi har i vårt bolag. Även om konsulterna jag förmedlar inte jobbar på Beamon People så vill vi att de står för samma saker som vi gör. Vårt fokus är alltid på människan – rätt person och rätt uppdrag. Det gäller att inte vara girig och bara se till affären utan också säkerställa att just detta uppdrag är utvecklande för konsulten och ett uppdrag som denne vill ha.

Vilka är de mest spännande aspekterna i ditt jobb?
Ingen dag är den andra lik. Det som är mest spännande är själva affären och att jag får nätverka med allt från egenföretagare och frilansare till fåmannabolag och nischade större bolag som alla delar samma värderingar som Beamon People.

Hur ser framtiden ut för ditt affärsområde?
Det kan bli hur stort som helst. Vi har vuxit otroligt snabbt sen jag kom in i maj. The sky is the limit. Nu är det viktigt att strategi och processer sitter så vi kan bygga långsiktigt. Parallellt med det löpande arbetet planerar jag för framtiden och utvärderar vilka systemstöd vi kan behöva, hur vi vill jobba med underkonsulter, processer för tidrapportering och fakturering.

Jag fokuserar också på samarbetspartners, infrastrukturbolag där vi gemensamt kan gå in i tyngre upphandlingar. Jag har i och med min bakgrund varit i kontakt med många konsultbolag/IT-bolag i liknande frågor tidigare och har ett gediget nätverk inom IT-spektrat vilket inte nödvändigtvis gör uppgiften enkel men definitivt underlättar.

Vad triggar dig?
Jag triggas av förändring, snabba affärer, en framåtlutad anda i organisationen och viljan och styrkan att kunna vara bäst på det man gör. Att det hela tiden händer saker är nödvändigt för mig och det är min passion i mitt dagliga arbete. Snabba fötter är något jag har lärt mig från mina 15 år i baskethallen. Att vara framåtlutad och hålla igång hela tiden, det är applicerbart även här. Jag måste vara på tå, ta snabba actions, vara beredd på motstånd men också att fira framgångarna.

Det får helt enkelt inte gå för långsamt för då blir jag galen. Jag har fått höra att när man sitter i ett möte med mig så känner man att jag redan är på väg ut ur mötet. Jag har svårt för att sitta still för länge.

Är du intresserad av Beamon Peoples partnernätverk? Ta gärna kontakt med maria.soderlund@beamonpeople.se

Läs mer

Hej Sandra!

Idag hade Julia och Anna från HR en supermysig onboarding-frukost tillsammans med Sandra Damavandi som börjar idag, precis innan hon drog iväg på sin första kundintervju. Lyckospark från oss och ett varmt välkommen till Beamon People!

Läs mer

Vi går från testare och testledare till kvalitetsexpert och kvalitetscoach

För ett par veckor sedan skrev vi om QA-gruppen. En grupp som brinner för kvalitet och som vill förändra synen på vad en testare arbetar med då rollen idag är bredare än tidigare med stort ansvar inom flera områden. Testaren är delaktig i ett projekt från början till slut och säkerställer att kvalitet byggs in i en produkt eller tjänst.

QA-gruppen har jobbat fram ett koncept kring kvalitetscoach-begreppet och de samlas ofta och utbyter erfarenheter och diskuterar utmaningar de står inför i sina uppdrag. För vidareutveckling påbörjade de i höstas kursen Kvalitetscoach. Kursen har skräddarsytts för Beamon People av Jonas Hermansson från Inceptive och består av två tillfällen varav den andra går av stapeln om en dryg vecka. Kursen anordnas under Beamon Academy, vår utbildningsplattform.

Jennie Frejd, en av de som är ansvariga för kursen från Beamon Peoples sida, berättar:

Vid första kurstillfället diskuterade vi hur vi vill jobba med kvalitet och hur vi kan bli bättre coacher. Vi diskuterade framför allt agilt arbetssätt och Jonas berättade om företag som har ett antal agila team och endast ett fåtal testare. Hur jobbar teamen då med kvalitet? Vilka är fördelarna och vilka är nackdelarna?

Vid nästa tillfälle är det dags att prata om testautomation i agila projekt och kvalitetscoachning i offshore-team, en komplexitet som många av oss står inför då vi ofta jobbar i team där delar av teamet sitter på annan ort eller inkluderar underleverantörer. Vi kommer också prata om vad det egentligen betyder att coacha någon. Att inte ha något eget mål eller egen vinning utan stötta och vägleda ett team eller person i de situationer som de står inför.

Det är viktigt att alla i ett team känner ansvar och stolthet över produkten, inte bara testaren. Därför vässar vi oss ytterligare inom agilt arbetssätt och coachning och går från testledare och testare till att bli kvalitetsexpert, kvalitetsfacilitator och kvalitetscoach.

Vår roll är att veta hur systemet vi jobbar med ser ut och vilka risker vi tar genom att lägga ny utveckling i produktion. Den perfekta frågan jag kan få från en produktägare, och besvara, är: Jennie, kommer jag sova gott inatt om vi går i produktion?

Läs mer

Beamon People värd för nätverksträff för Women for Leaders. Tema det moderna ledarskapet.

Igår kväll fick vi äran att få agera värd för WFL Networks nätverksträff. Inbjudan inleddes med: ”Beamon People har lyckats med det som de flesta IT-bolag drömmer om: jämställdhet! De är idag ca 100 anställda varav 46% kvinnor.”

Drygt femtio engagerade och nyfikna kvinnor samlades på vårt kontor. Temat för kvällen var det moderna ledarskapet. Våra Beams Maryam Engelbrecht och Ellika Skoogh som är medlemmar i nätverket berättade om hur Beamon People arbetar med företagskulturen och med ett inkluderande och modernt ledarskap. Kvällen bjöd även på interaktiva gruppövningar, spännande diskussioner och en god stämning.

Vad är ett modernt ledarskap? 

Många vittnar om att det handlar om att leda genom att vara inkluderande och kommmunikativ. Det handlar om utvecklande av individ och bolag, om hållbarhet, självledarskap, jämställdhet, högt i tak, våga prova nya saker. Att inspirera, utmana och uppmuntra, att agera rådgivande och arbeta individanpassat på medarbetarnas villkor för att frigöra kraft, engagemang och samarbete. Det handlar om tillit och öppenhet.

Modernt ledarskap på Beamon People

Beamon Peoples ledord är öppna och ärliga, tillit och förtroende, förståelse och respekt för varandra, och våga utmana. Allt ligger i detaljerna och nyckeln är att integrera innebörden av dessa ledord i vår vardag. Resan är målet. Vi har inte svaren men vi tar oss fram tillsammans och stöttar varandra längs vägen. Vi vill bygga ett hållbart företag och en hållbar kultur tillsammans. Ta tempen i bolaget. Våga byta riktning!

Om Women for leaders

Women for leaders hjälper företag och kvinnor att utveckla ett framtidssäkrat hållbart ledarskap. Deras vision är att kvinnliga ledare, diversifierade ledningsgrupper och styrelser är en nödvändighet för att företag ska prestera optimalt. Förutom nätverket WFL Network arbetar bolaget med märkning, ledarprogram och karriärpodden. ”Med visionen att skapa ett ekosystem för kvinnor i karriären leder vi förändringen mot ett modernt, hållbart och jämställt ledarskap.” Women for leaders grundades av två starka kvinnor, Eva Ekedahl och Jeanna Ruterhill. Eva har lång erfarenhet av ledarskapsutveckling och rekrytering och är utbildad samtalsterapeut och affärscoach. Jeanna har haft olika chefspositioner, bland annat på Google och som nu senast då hon var VD för en av Sverige bästa digitalbyråer, Ziggy Creative Colony.

Tack för en inspirerande kväll!

Läs mer

Johan Odenfors är här!

Varmt välkommen säger vi till UX:aren Johan Odenfors, a.k.a mr 100, då han är vår hundrade Beam. I veckan gick Johan ut i uppdrag, snabbt gick det! Stort lycka till!

Läs mer