Just nu söker vi: Javautvecklare, frontendutvecklare, arkitekter och testare

Hej Sandra!

Idag hade Julia och Anna från HR en supermysig onboarding-frukost tillsammans med Sandra Damavandi som börjar idag, precis innan hon drog iväg på sin första kundintervju. Lyckospark från oss och ett varmt välkommen till Beamon People!

Läs mer

Vi går från testare och testledare till kvalitetsexpert och kvalitetscoach

För ett par veckor sedan skrev vi om QA-gruppen. En grupp som brinner för kvalitet och som vill förändra synen på vad en testare arbetar med då rollen idag är bredare än tidigare med stort ansvar inom flera områden. Testaren är delaktig i ett projekt från början till slut och säkerställer att kvalitet byggs in i en produkt eller tjänst.

QA-gruppen har jobbat fram ett koncept kring kvalitetscoach-begreppet och de samlas ofta och utbyter erfarenheter och diskuterar utmaningar de står inför i sina uppdrag. För vidareutveckling påbörjade de i höstas kursen Kvalitetscoach. Kursen har skräddarsytts för Beamon People av Jonas Hermansson från Inceptive och består av två tillfällen varav den andra går av stapeln om en dryg vecka. Kursen anordnas under Beamon Academy, vår utbildningsplattform.

Jennie Frejd, en av de som är ansvariga för kursen från Beamon Peoples sida, berättar:

Vid första kurstillfället diskuterade vi hur vi vill jobba med kvalitet och hur vi kan bli bättre coacher. Vi diskuterade framför allt agilt arbetssätt och Jonas berättade om företag som har ett antal agila team och endast ett fåtal testare. Hur jobbar teamen då med kvalitet? Vilka är fördelarna och vilka är nackdelarna?

Vid nästa tillfälle är det dags att prata om testautomation i agila projekt och kvalitetscoachning i offshore-team, en komplexitet som många av oss står inför då vi ofta jobbar i team där delar av teamet sitter på annan ort eller inkluderar underleverantörer. Vi kommer också prata om vad det egentligen betyder att coacha någon. Att inte ha något eget mål eller egen vinning utan stötta och vägleda ett team eller person i de situationer som de står inför.

Det är viktigt att alla i ett team känner ansvar och stolthet över produkten, inte bara testaren. Därför vässar vi oss ytterligare inom agilt arbetssätt och coachning och går från testledare och testare till att bli kvalitetsexpert, kvalitetsfacilitator och kvalitetscoach.

Vår roll är att veta hur systemet vi jobbar med ser ut och vilka risker vi tar genom att lägga ny utveckling i produktion. Den perfekta frågan jag kan få från en produktägare, och besvara, är: Jennie, kommer jag sova gott inatt om vi går i produktion?

Läs mer

Beamon People värd för nätverksträff för Women for Leaders. Tema det moderna ledarskapet.

Igår kväll fick vi äran att få agera värd för WFL Networks nätverksträff. Inbjudan inleddes med: ”Beamon People har lyckats med det som de flesta IT-bolag drömmer om: jämställdhet! De är idag ca 100 anställda varav 46% kvinnor.”

Drygt femtio engagerade och nyfikna kvinnor samlades på vårt kontor. Temat för kvällen var det moderna ledarskapet. Våra Beams Maryam Engelbrecht och Ellika Skoogh som är medlemmar i nätverket berättade om hur Beamon People arbetar med företagskulturen och med ett inkluderande och modernt ledarskap. Kvällen bjöd även på interaktiva gruppövningar, spännande diskussioner och en god stämning.

Vad är ett modernt ledarskap? 

Många vittnar om att det handlar om att leda genom att vara inkluderande och kommmunikativ. Det handlar om utvecklande av individ och bolag, om hållbarhet, självledarskap, jämställdhet, högt i tak, våga prova nya saker. Att inspirera, utmana och uppmuntra, att agera rådgivande och arbeta individanpassat på medarbetarnas villkor för att frigöra kraft, engagemang och samarbete. Det handlar om tillit och öppenhet.

Modernt ledarskap på Beamon People

Beamon Peoples ledord är öppna och ärliga, tillit och förtroende, förståelse och respekt för varandra, och våga utmana. Allt ligger i detaljerna och nyckeln är att integrera innebörden av dessa ledord i vår vardag. Resan är målet. Vi har inte svaren men vi tar oss fram tillsammans och stöttar varandra längs vägen. Vi vill bygga ett hållbart företag och en hållbar kultur tillsammans. Ta tempen i bolaget. Våga byta riktning!

Om Women for leaders

Women for leaders hjälper företag och kvinnor att utveckla ett framtidssäkrat hållbart ledarskap. Deras vision är att kvinnliga ledare, diversifierade ledningsgrupper och styrelser är en nödvändighet för att företag ska prestera optimalt. Förutom nätverket WFL Network arbetar bolaget med märkning, ledarprogram och karriärpodden. ”Med visionen att skapa ett ekosystem för kvinnor i karriären leder vi förändringen mot ett modernt, hållbart och jämställt ledarskap.” Women for leaders grundades av två starka kvinnor, Eva Ekedahl och Jeanna Ruterhill. Eva har lång erfarenhet av ledarskapsutveckling och rekrytering och är utbildad samtalsterapeut och affärscoach. Jeanna har haft olika chefspositioner, bland annat på Google och som nu senast då hon var VD för en av Sverige bästa digitalbyråer, Ziggy Creative Colony.

Tack för en inspirerande kväll!

Läs mer

Johan Odenfors är här!

Varmt välkommen säger vi till UX:aren Johan Odenfors, a.k.a mr 100, då han är vår hundrade Beam. I veckan gick Johan ut i uppdrag, snabbt gick det! Stort lycka till!

Läs mer

Beamon Peoples QA-grupp satsar på teknisk test

En del av Beamon Peoples vision är att ligga i framkant inom teknik och det gör vi genom att främja intresseområden och möjliggöra vidareutveckling.

Vi har två interna plattformar för vidareutveckling. Den första är Beamon Labs där vi fokuserar på innovation, utveckling och kompetensspridning. Ett forum där vi tillsammans tar fram och utvecklar innovativa idéer till prototyper med full teknisk frihet för att driva kompetensutvecklingen framåt. Den andra är Beamon Academy som är vår utbildningsplattform med föreläsningar och kurser, både jobbrelaterade och icke jobbrelaterade. I linje med dessa är QA-gruppen inne på ett nytt spår.

Omid Safiyari delar ledarskapet för QA-gruppen med Maryam Engelbrecht. Nu vill gruppen satsa på teknisk test. Och de vill förändra synen på vad en testare arbetar med. Omid berättar:

“QA-gruppen består idag av ett starkt gäng kvinnor och män som brinner för kvalitet. Många i gruppen är intresserade av att vidareutvecklas inom teknisk test och testautomatisering. För att främja intresset och möjliggöra kompetensutveckling satsar vi nu på att rekrytera fler personer som delar vår syn på kvalitet och som kan hjälpa oss att internt driva kompetensutvecklingen inom teknisk test. Vi vill titta på nya spännande verktyg och tekniker och vara med och forma framtiden inom testautomatisering. Vi vill vara ledande i branschen.

Förutom fokus på teknisk test vill vi också förändra synen på vad en testare arbetar med. Vi är i många fall, och bör vara, kvalitetscoacher. Vi jobbar bredare än tidigare med stort ansvar inom flera områden och är delaktiga i projekt från början till slut. Tidigare kom en testare in mot slutet av projektet men med kvalitet i åtanke så är det möjligt att hitta brister tidigt inom många områden. Om kvalitet betraktas ur ett helhetsperspektiv så blir slutresultatet garanterat en bättre och mer kvalitativ produkt. Det är helt enkelt viktigt att tänka kvalitet under hela utvecklingsprocessen.”

Vi skriver mer om kvalitetscoach och att gå från testare och testledare till kvalitetsexpert i kommande artikel. Håll utkik. För nu, vill du hänga med på vår resa eller prata teknisk test och kvalitet? Välkommen att kontakta omid.safiyari@beamonpeople.se.

Vill du veta mer om testrollen eller kanske skicka en ansökan? Kika gärna på vår annons på LinkedIn.

Läs mer

Tresiffrigt!

Vi är nu 100 Beams. Tresiffrigt.

Sista fredagen i månaden samlas vi på kontoret. Från frukost och presentation till Beamon Academy över lunchen och aw på kvällen. Alla som kan jobbar från kontoret istället för hos kund och den som inte har möjlighet att stanna hela dagen kan komma en stund. Allt för att samlas, umgås och arbeta tillsammans och/eller bredvid varandra. Den här gången passade vi på att fira.

Det känns fantastiskt att vi tillsammans har nått 100 kollegor som delar samma värderingar och drivkrafter och att det viktigaste fortfarande är att vi växer med rätt människor, att vi sätter kvalitet före tillväxt när vi rekryterar.

Grattis till oss!

Läs mer