Just nu söker vi: Javautvecklare, frontendutvecklare, arkitekter och testare

Beamon People värd för nätverksträff för Women for Leaders. Tema det moderna ledarskapet.

Igår kväll fick vi äran att få agera värd för WFL Networks nätverksträff. Inbjudan inleddes med: ”Beamon People har lyckats med det som de flesta IT-bolag drömmer om: jämställdhet! De är idag ca 100 anställda varav 46% kvinnor.”

Drygt femtio engagerade och nyfikna kvinnor samlades på vårt kontor. Temat för kvällen var det moderna ledarskapet. Våra Beams Maryam Engelbrecht och Ellika Skoogh som är medlemmar i nätverket berättade om hur Beamon People arbetar med företagskulturen och med ett inkluderande och modernt ledarskap. Kvällen bjöd även på interaktiva gruppövningar, spännande diskussioner och en god stämning.

Vad är ett modernt ledarskap? 

Många vittnar om att det handlar om att leda genom att vara inkluderande och kommmunikativ. Det handlar om utvecklande av individ och bolag, om hållbarhet, självledarskap, jämställdhet, högt i tak, våga prova nya saker. Att inspirera, utmana och uppmuntra, att agera rådgivande och arbeta individanpassat på medarbetarnas villkor för att frigöra kraft, engagemang och samarbete. Det handlar om tillit och öppenhet.

Modernt ledarskap på Beamon People

Beamon Peoples ledord är öppna och ärliga, tillit och förtroende, förståelse och respekt för varandra, och våga utmana. Allt ligger i detaljerna och nyckeln är att integrera innebörden av dessa ledord i vår vardag. Resan är målet. Vi har inte svaren men vi tar oss fram tillsammans och stöttar varandra längs vägen. Vi vill bygga ett hållbart företag och en hållbar kultur tillsammans. Ta tempen i bolaget. Våga byta riktning!

Om Women for leaders

Women for leaders hjälper företag och kvinnor att utveckla ett framtidssäkrat hållbart ledarskap. Deras vision är att kvinnliga ledare, diversifierade ledningsgrupper och styrelser är en nödvändighet för att företag ska prestera optimalt. Förutom nätverket WFL Network arbetar bolaget med märkning, ledarprogram och karriärpodden. ”Med visionen att skapa ett ekosystem för kvinnor i karriären leder vi förändringen mot ett modernt, hållbart och jämställt ledarskap.” Women for leaders grundades av två starka kvinnor, Eva Ekedahl och Jeanna Ruterhill. Eva har lång erfarenhet av ledarskapsutveckling och rekrytering och är utbildad samtalsterapeut och affärscoach. Jeanna har haft olika chefspositioner, bland annat på Google och som nu senast då hon var VD för en av Sverige bästa digitalbyråer, Ziggy Creative Colony.

Tack för en inspirerande kväll!

Läs mer

Johan Odenfors är här!

Varmt välkommen säger vi till UX:aren Johan Odenfors, a.k.a mr 100, då han är vår hundrade Beam. I veckan gick Johan ut i uppdrag, snabbt gick det! Stort lycka till!

Läs mer

Beamon Peoples QA-grupp satsar på teknisk test

En del av Beamon Peoples vision är att ligga i framkant inom teknik och det gör vi genom att främja intresseområden och möjliggöra vidareutveckling.

Vi har två interna plattformar för vidareutveckling. Den första är Beamon Labs där vi fokuserar på innovation, utveckling och kompetensspridning. Ett forum där vi tillsammans tar fram och utvecklar innovativa idéer till prototyper med full teknisk frihet för att driva kompetensutvecklingen framåt. Den andra är Beamon Academy som är vår utbildningsplattform med föreläsningar och kurser, både jobbrelaterade och icke jobbrelaterade. I linje med dessa är QA-gruppen inne på ett nytt spår.

Omid Safiyari delar ledarskapet för QA-gruppen med Maryam Engelbrecht. Nu vill gruppen satsa på teknisk test. Och de vill förändra synen på vad en testare arbetar med. Omid berättar:

“QA-gruppen består idag av ett starkt gäng kvinnor och män som brinner för kvalitet. Många i gruppen är intresserade av att vidareutvecklas inom teknisk test och testautomatisering. För att främja intresset och möjliggöra kompetensutveckling satsar vi nu på att rekrytera fler personer som delar vår syn på kvalitet och som kan hjälpa oss att internt driva kompetensutvecklingen inom teknisk test. Vi vill titta på nya spännande verktyg och tekniker och vara med och forma framtiden inom testautomatisering. Vi vill vara ledande i branschen.

Förutom fokus på teknisk test vill vi också förändra synen på vad en testare arbetar med. Vi är i många fall, och bör vara, kvalitetscoacher. Vi jobbar bredare än tidigare med stort ansvar inom flera områden och är delaktiga i projekt från början till slut. Tidigare kom en testare in mot slutet av projektet men med kvalitet i åtanke så är det möjligt att hitta brister tidigt inom många områden. Om kvalitet betraktas ur ett helhetsperspektiv så blir slutresultatet garanterat en bättre och mer kvalitativ produkt. Det är helt enkelt viktigt att tänka kvalitet under hela utvecklingsprocessen.”

Vi skriver mer om kvalitetscoach och att gå från testare och testledare till kvalitetsexpert i kommande artikel. Håll utkik. För nu, vill du hänga med på vår resa eller prata teknisk test och kvalitet? Välkommen att kontakta omid.safiyari@beamonpeople.se.

Vill du veta mer om testrollen eller kanske skicka en ansökan? Kika gärna på vår annons på LinkedIn.

Läs mer

Tresiffrigt!

Vi är nu 100 Beams. Tresiffrigt.

Sista fredagen i månaden samlas vi på kontoret. Från frukost och presentation till Beamon Academy över lunchen och aw på kvällen. Alla som kan jobbar från kontoret istället för hos kund och den som inte har möjlighet att stanna hela dagen kan komma en stund. Allt för att samlas, umgås och arbeta tillsammans och/eller bredvid varandra. Den här gången passade vi på att fira.

Det känns fantastiskt att vi tillsammans har nått 100 kollegor som delar samma värderingar och drivkrafter och att det viktigaste fortfarande är att vi växer med rätt människor, att vi sätter kvalitet före tillväxt när vi rekryterar.

Grattis till oss!

Läs mer

HR ger sig ut på en förändringsresa

Hon började 2011. Beamon People, som då hette Beamon Consulting, skulle fylla 1 år och var redo att plocka in en person som kunde utveckla företagskulturen och göra kontoret till ett hem. Med tiden har hennes roll vuxit. Idag är Ellika Skohg Head of People & Culture (HR) och nu befinner sig HR-teamet på en förändringsresa.

Ellika, berätta om ditt jobb och dina dagar

En stor del av mitt arbete handlar om att skapa tillfällen och utrymme i vardagen så att alla Beamon People både känner gemenskap i bolaget och kan vara delaktiga i att påverka allt från små till större frågor. Jag stöttar team leads i personalfrågor och coachar i mer komplexa HR-ärenden. Min roll är att utveckla HR så att vi fortsätter göra skillnad och skapar värdefulla resultat för våra medarbetare och Beamon People som bolag.

Vad händer inom HR på Beamon People?

Mycket! Vi befinner oss i en förändringsfas. HR och Rekrytering var tidigare två separata funktioner och uppdelningen fungerade bra när Beamon People var ett mindre bolag. Även om vi inte delade det vardagliga arbetet så kunde vi ha ett nära samarbete. Nu när bolaget växer så krävs det att vi jobbar annorlunda. Vi vill ta HR till en ny nivå och har nu teamat upp för att bibehålla kvalitet, vår fina företagskultur och för att kunna nå våra verksamhetsmål som att fortsätta rekrytera rätt människor, skapa en genuin gemenskap och utveckla vårt ledarskap.

Det nya HR-teamet, uppbackade av förändringsledare Frank Ekelund från Take a change, har nyligen jobbat fram gemensamma mål och en ny vision. Precis som Beamon People i stort så vill vi som HR-team jobba annorlunda och göra skillnad på riktigt.

Hur?

Att göra skillnad på riktigt kräver omsorgsfullt arbete och väl investerad tid i bolagets utveckling, individens personliga utveckling och hos våra kunder. Som bolag vill vi förändras och utvecklas och det gör vi bara genom att växa med rätt människor. För att lyckas bygga ett starkt bolag vill vi främja mångfald och jämställdhet och en av våra styrkor är att vi rekryterar riktigt duktiga människor.

Tidigare stod HR för Human Relations, idag för Human Resources. Att fokusera på resurser istället för människa och miljö känns fel. Nu, som ett starkare team, vill vi lägga mer tid på rätt saker. Under förra konferensen diskuterade vi vår företagskultur ur perspektivet varför finns Beamon People. Alla plockade fram ett fint minne från sin tid på bolaget och vilka förutsättningar som hade möjliggjort att situationen blev så lyckad. Utifrån alla dessa förutsättningar fick var och en välja de tre viktigaste. Resultatet visade att människorna, vår genuina gemenskap och ledarskapet hamnade i topp tre så det är vad vi på HR People & Culture ska fokusera på mest framöver.

För att utveckla en företagskultur krävs ett genuint intresse att vara uppriktiga mot varandra. Vi hade aldrig varit här där vi som bolag är idag om vi inte hade tagit tillvara på våra styrkor, nämligen våra olikheter och vår naturliga strävan att förbättra och utveckla oss själva.

Min vision för HR - People & Culture är att vi ska bli mer snabbrörliga och effektiva där vi leder och utvecklar bolaget affärsmässigt med fokus på människa, ledarskap och genuin gemenskap. Jag är övertygad om att den här förändringsresan kommer skapa en roligare vardag för oss i teamet, det har jag redan sett resultat på.

Läs mer