Just nu söker vi: Javautvecklare, frontendutvecklare, arkitekter och testare

Tonys första dag!

Vi är supergalada att få välkomna Tony Magnusson som valt att lämna byråvärlden och testa på konsultlivet hos oss! Tony har precis haft sin onboarding med utvecklarkollegorna Adam och Jonas och nu sparkar första arbetsdagen igång. Välkommen hit Tony!

Läs mer

Ali är här!

Vi välkomnar Ali Javadi till oss på Beamon People idag. Ali har en lång erfarenhet inom QA där han har jobbat med olika roller genom åren. Förändringsledning för att skapa mer kvalitet i alla led är Alis specialitet. Kul att ha dig här Ali!

Läs mer

Beamon People satsar på juniora talanger

Nyligen började Felix Lindström på Beamon People. Uppvuxen i Kalmar, stockholmare sedan drygt tre år tillbaka och nu ansvarig för att bygga upp Beamon Peoples nya satsning i juniora talanger.

Felix, berätta om ditt affärsområde.
Vi bygger upp en ny avdelning med juniora talanger. Juniora talanger kan handla om yngre förmågor men det kan också handla om personer som har skolat om sig och är juniora i en viss roll.

Första steget blir att ta fram mål och strategier för försäljningsprocessen men också rekryteringsprocessen, hur vi ska attrahera och engagera vår målgrupp och senare få de anställda att känna sig både utmanade och trygga.

Utmaningen ligger i att dels attrahera rätt personer och dels att vara en så bra arbetsgivare att de väljer att stanna kvar, växa och utvecklas tillsammans med bolaget. Jag vill hitta personer som känner ett engagemang för bolaget och som vill vara med och bygga bolaget. Det kommer vara viktigt att tydliggöra varför Beamon People är det bästa bolaget att jobba för. Jag valde Beamon People pga kulturen men den är svår att uttrycka i ord utan att det låter som klichéer. Jag vill snabbt lyckas få en rekryt att förstå att här är människan viktig.

Statistiskt sett så stannar unga professionella (i storstäder) i snitt 3 år på ett bolag. Vi måste satsa på att hitta sätt att motivera varje individ, att erbjuda utveckling och skapa engagemang. Nästa morot ska inte vara att byta jobb utan att nå nästa mål och vårt ansvar är att hjälpa dem i den ambitionen.

Hur du hamnade på Beamon People?
Förmågan att sälja är en grundbult i det mesta i livet, som att sälja in sig själv. Jag gillar människor, att träffa andra och skapa nya relationer. När jag flyttade till Stockholm så tänkte jag att försäljning i kombination med rekrytering var ett bra nästa steg för mig. En bra matchning. De dryga tre åren jag har jobbat med detta har varit lärorika, jag har lärt mig mycket om målgruppen (juniora talanger) och hur kvotering och försäljning går till. Den enda nackdelen var att jag kände att kreativiteten hämmades lite. Jag fick jobba med människor men skulle vilja vara med och bygga upp något från grunden, det var mitt mål på sikt.

För två år sen blev jag kontaktad av en headhunter och även om jag inte var ute efter ett nytt jobb så träffades vi förutsättningslöst. Jag berättade om mina mål att jobba i IT branschen och få arbeta med mer komplexa affärer. Det blev ingenting då men en dag återkom han och berättade om ett jobb som skulle kunna vara intressant. Jag fick höra om Beamon People som företag, om kulturen, tanken om ett nytt Beamon People varje år och syftet för satsningen på juniora talanger. Det matchade allt på min önskelista.

Jag träffade grundarna, Frank och Fredrik, och blev utmanad. Tänkte att det här kommer aldrig gå vägen. Men det gjorde det och nu är jag här! Jag kan affären och målgruppen. Uppdraget blir utmanade men jag vet att jag får hjälp av kompetenta kollegor, jag står inte helt ensam.

Så här tredje dagen på jobbet, hur ser din vision ut?
Vi har inte satt strategierna ännu men 8-10 personer inom ett eller 1,5 år vore väldigt kul. Att vi har en business som fungerar väl, att konceptet är beprövat och att vi lyckas så som vi idag tror att vi kommer att göra.

Vad ser du mest fram emot?
Att få hugga i, lära mig nya grejer, att skapa någonting bra och att få bygga detta tillsammans med organisationen. Det är riktigt kul att få vara med på den här resan!

Är du intresserad av att höra mer om Beamon Peoples nya satsning? Hör av dig till felix.lindstrom@beamonpeople.se

Läs mer

Malin Forne är moderator under Funkas tillgänglighetsdagar

Funka är experter på tillgänglighet. De hjälper företag med tillgänglighet- och användbarhetsfrågor och idag startar Funkas tillgänglighetsdagar, en konferens som pågår i två dagar. I år är det 10-årsjubileum och som en av moderatorerna står Malin Forne, tidigare anställd på Funka och idag UXare på Beamon People.

Funkas tillgänglighetsdagar är en av de största konferenserna i ämnet tillgänglighet. Publiken är blandad med både nationella och internationella deltagare, många representerar företag som har höga krav på sig gällande tillgänglighet. Presentatörerna är både svenska och internationella, och i tillgänglighetens tecken så simultantolkas alla presentationer i både text och till teckenspråk.

Konferensen består av två spår. Det ena handlar om innehåll och fokuserar mycket på design och användarupplevelse. Det andra spåret handlar om teknisk tillgänglighet, det vill säga hur man kodar gränssnitt för att de ska fungera så bra som möjligt för alla användare, oavsett förmågor. l. Det tekniska spåret är det som Malin ska moderera.

”Det här är första gången jag är moderator på tillgänglighetsdagarna och jag ser fram emot att få höra om den senaste utvecklingen inom tillgänglighetsområdet och inspireras av alla kunniga talare”

Läs mer

”Inte längre bara kvalitetssäkring utan även kvalitetscoachning.” Daniel Koenig om livet som QA

Daniel Koenig ingår sedan ett år tillbaka i Beamon Peoples QA-grupp, en grupp som brinner för kvalitet.

Hur ser du på din yrkesroll?
Att vara QA handlar inte längre bara om att kvalitetssäkra utan även att kvalitetscoacha. Det räcker till exempel inte att bara sitta och köra manuella tester. Mitt uppdrag är att få utvecklingsteamet att tänka kvalitet så tidigt som möjligt, att få verksamheten att se riskerna med låg täckning av testfall och att konstant tänka användbarhet. Allt detta gör att dagens roll inom test bara blir mer och mer spännande.

Hur hamnade du i rollen som testare?
Ja, det är en lite längre historia men jag ska försöka korta ner den. Jag pluggade nationalekonomi och statistik på Stockholms universitet och fick innan utbildningen var klar jobb som Financial controller. Jag trodde att jag bara skulle jobba i några månader men det blev förlängning efter förlängning. Till slut sa jag stopp då jag kände att det inte var tillräckligt utvecklande. När jag var inne på min sista vecka blev jag tillfrågad om jag ville börja som BI-konsult men jag var mer intresserad av deras trainee-utbildning inom test för brorsan har jobbat med test i 15 år så jag tänkte att jag skulle testa det. Jag har alltid tyckt att det är skoj med alla utmaningar inom IT-utveckling.

Så vilka utmaningar står du inför i ditt arbete?
Mina utmaningar ligger i att förstå en produkt och testa den samtidigt som jag måste tänka på många olika faktorer som funktionalitet, prestanda, säkerhet, GUI med mera.

Vilken är den mest spännande aspekten med ditt yrke?
Oj!, Jag tycker om så mycket men det som får mitt blod att pumpa är när vi har ett problem som jag får vara med och lösa, desto svårare desto bättre!

Hur hamnade du på Beamon People, vad trodde du om Beamon People när du började och hur överensstämmer den bilden med verkligheten idag?
Jag jobbade tidigare för ett annat konsultföretag och i mitt uppdrag hade jag tre Beams runt mig som alla pratade mycket gott om företaget. När jag blev kontaktad så tänkte jag bara lyssna men jag fastnade mer och mer och till slut tog jag steget över till Beamon People. Jag hade en bild av att Beamon People fokuserade på människan vilket jag har fått bekräftat när jag nu varit här i över ett år. Det känns alltid som att människan sätts först vilket är väldigt betryggande.

Vad kännetecknar en konsult?
För mig är en konsult en person som är självgående, social och expert inom sitt område. Då nästa sak alltid är runt hörnet och allt konstant är i förändring, så är det självklart svårt att vara expert idag. En konsult måste fokusera på att lära sig snabbt och anpassa sig, vilket är otroligt utvecklande.

Vilken är Din främsta styrka som konsult?
Jag vill tro att jag är bra på att förstå en produkt och kan förutse en användares behov.

Vill du bli Daniels kollega? Välkommen med en spontanansökan till Julia, på julia.garellick.lindborg@beamonpeople.se

Läs mer

« Previous123456...65Next »